Yüzyüze Psikodrama Yaşantı Grubu Açılıyor..

Blog
17/11/2021
Güncel Duyurular

Yüzyüze Psikodrama Yaşantı Grubu Açılıyor..

"Psikodrama, kendi sahnenizden size bakan gerçeği görmektir.” 

Yeşim Türköz

Dr. Psk. Psikodramatist Yeşim Türköz tarafından 2022 - 2023 kış-bahar döneminde (Ekim-Nisan) yetişkinlere yönelik olarak iki yeni psikodrama grubu açılıyor.

Yetişkin üyelerden oluşacak grupların oturumları haftada bir gün 2,5 saat yüzyüze yürütülecek ve süreç sezon boyunca (yaklaşık 30 hafta) sürecek..

Başvuran adaylar ile zoom üzerinden yapacağımız bireysel ön görüşmelerde, bütün ayrıntıları konuşarak grup işleyişinin adaya uygunluğu  konusunu birlikte değerlendireceğiz. Ardından grup üyeliği kesinleşen adaylar, kesin kayıt yaptırabilir ve grup kontenjanına dahil olabilirler. 

Psikodrama Grup Psikoterapisi nedir?

Gücünü, spontanlık, yaratıcılık ve eylem üçlüsünden alan psikodrama bize, gerçeğin oyun yoluyla keşfini öğretir. Psikodramada oyun, rol kuramına  dayalı olarak gerçekleşen ve eylem içgörüsü kazandırmak yoluyla etkili olan bir teknikler bütünüdür. Grubun yardımcı bilinçdışı, köklerimizi aldığımız ortak bilinçdışının temsilcisi olarak oyuna zemin oluşturan zengin bir maden yatağı gibi oradadır. Oyun ve eylem teknikleri sayesinde kişiler hem öznel öykülerini hem de kollektif bilinçdışının mirası olan ortak öykülerini keşfederler.  Çoğu zaman, oyundan sonraki gerçeklik, oyundan öncekiyle aynı değildir. Psikodrama, gerçeğin bildiğimizden çok daha fazla olduğunu çarpıcı bir biçimde gösterir. 

Jacob Levy Moreno tarafından geliştirilen ve insanlar arasındaki yakınlığa, bağlara, çekim ve itimlere dair pek çok ilişkisel bilgiyi çalışmayı sağlayan Sosyometri çatısı altındaki eylem metodlarından biri olan Psikodrama, aynı zamanda bir grup psikoterapisi yöntemidir. Klasik yöntemlerden farkı, içerdiği pek çok oyun tekniği sayesinde bizi, sözlü anlatının ötesine geçirmesi ve kendi gerçeklerimizle güvenli bir biçimde karşılaştırmasıdır. Psikodramada gerekli eğitimlerden geçmiş olan lider, deneyimine ve etik çerçevesine dayanarak grubu yapılandırır ve güven içinde çalışmasını sağlar. Bu sayede üyeler, psikodramanın son derece sistematik tekniklerini öğrenerek ve kullanarak hayatlarına ait her türlü konuyu zaman ve mekandan bağımsız olarak sahnede canlandırabilir,  kendi gerçekleriyle buluşabilir ve de grubun güvenli, aynı zamanda da yaratıcılığa elverişli kozası içinde spontan, onarıcı, şifalandırıcı bir yol katedebilirler. En önemlisi, psikodrama sahnesine özgü anda oluşan derin idrak, keşif  ve eylem cesareti sayesinde kazanımlarını zaman kaybetmeden hayatlarına taşıyabilirler. Psikodrama, doğduğumuzda varolan ancak zamanla körelen spontanlığımızın ve hayatın dar geçitlerinde tıkanan yaratıcılığımızın önünün açılmasını sağlayan, bizi canlandırarak geliştiren eşsiz bir psikoterapi yöntemidir.

"İçimizdeki yaralar insan ilişkileri içinde açıldığına göre iyileşmeleri de insan ilişkileri içinde olmalıdır."

Jacob Levy Moreno

 

Gün ve Saat: Salı ve Çarşamba: 19:30 – 22:00

Grup Başlangıç Tarihleri:

5 Ekim 2022 (Çarş Grubu)   

8 Kasım 2022 (Salı Grubu)

Ücret: 1000 TL (4 hafta için)

Yer: Günışığı Psikodrama Enstitüsü

West Gate Residence

Dumlupınar Bulvarı No: 391 

A Blok, Kat:23, Daire: 208

Konutkent 

Çankaya / Ankara

Tel: 0312 446 40 33

       0534 648 4448

       0533 735 2051

Aşı kartı zorunludur

 

Başvuru Formu İçin Tıklayın