ONLİNE GÖRÜŞME ETİK İLKELERİ

Blog
21/08/2021
Güncel Duyurular

ONLİNE GÖRÜŞME ETİK İLKELERİ

ONLİNE GÖRÜŞME İLKELERİ

Hazırlayan: Dr. Psk Yeşim Türköz

Klinik Psikolog /Psikoterapist/
Psikodrama Terapisti ve Eğitimcisi
 

Günışığı Psikoterapi Merkezi’nden online hizmet alan ve almayı düşünen tüm danışanlar ile birlikte sürecin güvenilir bir çerçevede yürütülmesi ve görüşme gizliliğinin daimi olarak korunması açısından aşağıda belirtilen prensiplere uygun hareket etmemiz gerekmektedir.

  • Online seanslar görüntülü olarak terapist ve danışanın ortak kararı ile tercih edilen bir uzaktan görüşme programı üzerinden yapılmaktadır.
  • Seans boyunca, görüşme mahremiyetinin korunması için terapist ve danışanın bulundukları mekanda yalnız olmaları, odaya giriş çıkışların tamamen engellenmiş olması gerekmektedir.
  • Ses izolasyonu sağlanmış olmalı, aynı mekandan seansa katılan çiftler/aileler hariç bütün danışanların ve terapistin kulaklık kullanması tercih edilmelidir.
  • Görüşmelerin sesli ya da görüntülü olarak kayıt altına alınmaması ya da herhangi bir sosyal medya aracından canlı olarak yayınlanmaması, kişisel verilerin korunması ilkesi açısından önemlidir.
  • Çift ve aile görüşmeleri terapist kontrolünde başlatılarak çoklu bağlantı ile yürütülür ve tüm katılımcılar aynı anda seansa alınır. Farklı yer ve mekanlardan görüşmeye katılan eşlerin ya da aile üyelerinin de kendi kişisel alanlarındaki teknik ve koruyucu düzenlemeleri randevu saatinden önce tamamlamış olarak bağlantıya hazır olmaları önemlidir. Çift ve aile terapilerinde, katılımcılar ile ortak randevu saati öncesinde/sonrasında özel görüşme/yazışma yapılmaz (küçük çocukları olan ebeveynler hariç). Birden fazla üye ile yürütülen tüm erişkin terapi süreçlerinde katılımcılar, eşit koşullara tabi olarak ortak çalışmanın mahremiyetini korumak konusunda terapist ile işbirliği içinde olurlar.
  • Terapist tarafından danışanlara gönderilen ve çalışma sürecine katkıda bulunacak tüm yazılı egzersizler ve doldurulan formlar da gizlilik ilkelerine uygun olarak danışan(lar) tarafından digital ortamdan gönderilecek ve ardından silinecektir.
  • Grup Çalışmalarının ilke ve koşulları her gruba özel olarak düzenlenir, bildirilir ve grup kontratı yapılarak uygulamaya geçilir.
  • Randevu saati başladığında yukarıda belirtilen tüm koşulları sağlamış olmamız görüşme mahremiyeti açısından önem taşımaktadır.

En kısa zamanda yüzyüze ve sağlıklı görüşme ortamımıza dönebilmek dileğiyle...

 

Dr. Psk. Yesim Turkoz
Klinik Psikolog /Psikoterapist/
Psikodrama Terapisti ve Eğitimcisi
GÜNIŞIĞI PSİKOTERAPİ MERKEZİ
GÜNIŞIĞI PSİKODRAMA ENSTİTÜSÜ