SOSYAL ATOM PSİKODRAMA ATÖLYESİ: 6 saatlik yüzyüze çalışma (23-24 Şubat 2024)

Blog
07/02/2024
Güncel Duyurular

SOSYAL ATOM PSİKODRAMA ATÖLYESİ: 6 saatlik yüzyüze çalışma (23-24 Şubat 2024)

Sosyal Atom: Kişilerarası Bağların İçsel Temsili

Psikodrama, Dr. Jacob Levi Moreno tarafından kurulmuş olan, gücünü evrendeki yaratıcılık, spontanlık ve eylemden alan, sosyometrik gerçekler zemininde insanın psişik ve sosyal dünyasının yeniden yapılanmasını sağlayan bir grup psikoterapisi yaklaşım ve yöntemidir.  Psikodramanın en temel çalışma tekniklerinden biri olan sosyal atom, kişilerarası bağların iç dünyamızdaki temsilini sahnede somutlaştırarak canlandırma olanağı verir.  

Sosyal atom herhangi bir zamana ait kişilerarası bağların iç dünyada yaşayan temsilidir. Her ilişkinin dış dünyadaki görünümünden bağımsız olarak bir içsel hakikati vardır ve bu tamamen özneldir. İlişkinin görünürdeki yakınlık ve uzaklık derecesi ile sosyal atomda kendiliğinden ortaya çıkan mesafeler arasında farklılıklar olabilir ve bu durum bazen atomu yapan kişiyi bile şaşırtabilir. Sahnelenen sosyal atomlar, aynı zamanda kurulamayan ya da bozulan yakınlıkların nedenlerini keşfetme olanağı veren, bağları onarma yollarını açan canlı zeminlerdir.  Kişi sosyal atomunda, ister yalnızca keşif amaçlı isterse de onarım ve dönüşüm amaçlı çalışabilir.

Sosyal atom sahibi, kendi atomunu oluştururken grup içinden seçtiği kişilere çeşitli roller verir. Bu seçimler de hem grup içindeki sosyometrik gerçeği (yakınlık ve uzaklıkları) hem de canlandırlan atomun sosyometrisini birlikte görme ve ilişkilendirme olanağı sağlar. Ayrıca grup üyeleri, birbirlerinin atomlarında aldıkları roller aracılığı ile kendilerine dair önemli keşiflerde bulunurlar. 

Bu kısa süreli psikodrama atölyesinde, güncel ya da herhangi bir zamana ait sosyal atomlarmız üzerinde çalışma  ve psikodramanın bu özel tekniğini deneyimleme fırsatı bulacağız.

Başvuran adaylar ile zoom üzerinden kısa bir ön görüşme yapıldıktan sonra kesin kayıt gerçekleştirilecektir.

Kontenjan: 12 kişi

Ücret: 1500 TL

Tarihler: 

1. Oturum: 23 Şubat Cuma, 19:00 - 22:00 

2. Oturum: 24 Şubat Cumartesi 10:00 - 13:00

Yöneten: Dr. Psk. Yeşim Taş Türköz

Klinik Psikolog /Psikoterapist/
Psikodrama Terapisti ve Eğitimcisi
Yer: GÜNIŞIĞI PSİKOTERAPİ MERKEZİ ve PSİKODRAMA ENSTİTÜSÜ
West Gate Residence
Dumlupınar Bulvarı No: 391 
A Blok, Kat:23, Daire: 208
Konutkent 06810
Çankaya / Ankara-TÜRKİYE