Çiftler İçin Online Psikodrama Atölyesi Açılıyor...

Blog
17/11/2021
Güncel Duyurular

Çiftler İçin Online Psikodrama Atölyesi Açılıyor...

En güzel aşk hikâyeleri mutlu sonla biter. 
Belki de orada bittiği için güzeldir. Gerisini kimse bilmek istemez. 
Ne var ki “mutlu son” gerçek hikâyenin başıdır…

Ve gerçek hikâyeyi yazmak için yeterince zamanınız olsa da çoğu zaman onu istediğiniz gibi yazamadığınızı ve ilişkinizde hayal kırıklığına uğradığınızı hissedersiniz. Oysa iyi yazılmamış bir hikayeyi düzeltmek için her zaman yeni yollar vardır.

Psikodrama sahnesi, sizi hikâyenizi gözden geçirmek ve yeniden yazmak için ihtiyacınız olan spontanlıkla ve yaratıcılıkla tanıştıracaktır. Psikodramanın yarattığı kişilerarası kimya ve psikodramatik eylem sayesinde hiç olmadığınız kadar keşfedici, birbirinize yakın ve üretken olabilirsiniz.

Dr. Psikolog Yeşim Türköz* tarafından çiftlere yönelik olarak 4 oturumluk (1. Aşama) çevrimiçi (zoom) psikodrama grubu açılacaktır. Grubun amacı, çiftleri kullanmadıkları aynalara baktırmak, geçmedikleri kapılardan geçirmek ve ilişkilerinin labirentlerinde kaşif merakıyla dolaştırmaktır. Psikodrama sahnesi, geleceği aydınlatan pek çok ışıkla doludur. İlişkisine bu şansı veren çiftler, öykülerini yeniden ve daha yaratıcı biçimde yazacaklardır.
Gücünü, spontanlık, yaratıcılık ve eylem üçlüsünden alan psikodrama bize, gerçeğin oyun yoluyla keşfini öğretir. Psikodramada oyun, eğlence amaçlı değil, rol kuramına ve an felsefesine dayalı ciddi bir eylem olarak gerçekleştirilir. Oyunlar yoluyla kendi iç dünyamıza yol alarak geliştirici farkındalıklara ulaşmayı hedefleriz. Çoğu zaman, oyundan sonraki gerçeklik, oyundan öncekiyle aynı değildir. Psikodrama, bize gerçeğin bizim bildiğimizden ibaret olmadığını son derece çarpıcı bir biçimde öğretir. Oturumlarda, yolculuk hiçbir zaman başladığı yerde bitmez ve bizde yeni yolculuklara çıkma konusunda merak ve cesaret uyandırır.

Yalnızca çiftlerden oluşacak olan grup, 4 hafta boyunca, Çarşamba 20:00 – 22.30 arası zoom üzerinden çevrimiçi olacaktır. 

Aday çiftlerin gruba uygunluğuna grup lideri ile yapacakları ön görüşme sonucunda karar verilecektir.

Kimler başvurabilir?

En az 6 aydır birlikte olan ve ilişkilerine devam etmek isteyen; evli / birlikte yaşayan veya birlikte yaşama hazırlanan yetişkin çiftler başvurabilir.

Gün ve saat: Çarşamba 20:00 – 22:30

Tarih: Şubat 2022

Ücret: Çift başına 900 TL (4 hafta için)

Başvuru Formu İçin Tıklayın